Jurjen van Loon in de studio bij Cue Creative

Stemacteur / voice-over met een jong geluid (man)

Jurjen van Loon is een voice-over en stemacteur met een jonge en frisse stem. Zijn stemgeluid is te horen in diverse tekenfilms, radio en televisie-reclames.

Beschikbaar voor het inspreken van bedrijfsfilms, radioreclame, televisiespots, webvideo’s of tekenfilms; mijn stem is overal en altijd inzetbaar om een jonge doelgroep aan te spreken, of deze juist te láten spreken.

Mijn werk als voice-over met jonge mannenstem

Mijn stemkleur zou je prima kunnen omschrijven als oprecht, vriendelijk, helder, sprekend, zelfverzekerd, naturel, opgewekt, geloofwaardig, eigentijds, jong.

Van student tot boy next door, van enthousiaste jongvolwassene tot betrouwbare, warme, mannelijke voice-overs: luister en download hieronder enkele stemdemo’s.

Radio- en televisiecommercials

In de afgelopen jaren heb ik veel radio- en televisiereclames ingesproken voor onder meer FBTO, Funda, Iglo, Samsung, Google, Vicks Blue, Volkswagen, Gazelle, Apple, Discovery Channel, Microsoft en KPN.

Stemdemo voice-over en stemacteur Jurjen van Loon

 1. Stemdemo Stemdemo Jurjen van Loon 1:07
 2. HP (Online) Stemdemo Jurjen van Loon 0:43
 3. Jeep Renegade (TVC tag-on) Stemdemo Jurjen van Loon 0:10
 4. Apple Watch 'Maps/Kaarten' (Online) Stemdemo Jurjen van Loon 1:42
 5. Samsung Galaxy S7 (TVC) Stemdemo Jurjen van Loon 0:30
 6. Ster & Cultuur: Yentl en de Boer in Concert 2018 (RC) Stemdemo Jurjen van Loon 0:10
 7. Parkmobile (Demo) Stemdemo Jurjen van Loon 0:22
 8. NTR Beeldbank Biostratigrafie (Online kennisbank) Stemdemo Jurjen van Loon 3:33
 9. Wind voor jou (Explainer video) Stemdemo Jurjen van Loon 2:22
 10. Belastingdienst Accountants (Corporate) Stemdemo Jurjen van Loon 1:37

Voice-over voor televisieprogramma’s

Als programma voice-over was ik onder meer te horen in de televisieprogramma’s De Social Club (BNN-VARA) en Bid & Destroy (National Geographic) en ben ik als stationvoice te horen in de promos’ van Nickelodeon zuster-zender Nicktoons en als zenderstem bij BBC First.

Tekenfilms (nasynchronisatie/stemacteren)

Als stemacteur in tekenfilms leende ik mijn stem aan onder andere Michelangelo in de serie Teenage Mutant Ninja Turtles op Nickelodeon, het speelse takje Knoester in de reeks gelijknamige bioscoopfilms, Johnny in de tekenfilm Johnny Test op Cartoon Network, Yang in Disney’s Yin Yang Yo! en Robbedoes in Robbedoes en Kwabbernoot van Z@pp. In de afgelopen 19 jaar jaar heb ik voor diverse studio’s en televisiezenders talloze hoofd- en bijrollen in tekenfilms van een passend geluid voorzien.

Luisterboeken

Mocht je af en toe eens een luisterboek opzetten, dan is de kans aanwezig dat je me al eens tegenkomen bent: ook het inspreken van audioboeken doe ik vaak. Klik hier door naar mijn voorlezer-profiel bij Storytel voor een compleet overzicht.

 1. Luisterboek 'De psychologie van geld' (Morgan Housel) Stemdemo Jurjen van Loon 2:32
 2. Luisterboek 'Snoeihard' (Jens Lapidus) Stemdemo Jurjen van Loon 1:16
 3. Luisterboek 'Hoop en Rood' (Jon Skovron) Stemdemo Jurjen van Loon 2:07

Audiodescriptie

Audiodescriptie maakt programma’s toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een voice-over stem zoals ik beschrijft dan tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal voor mensen met een visuele beperking dan ook veel beter te volgen. Als stemacteur heb ik veel ervaring met het snel aanleveren van audiodescriptie bij televisieprogramma’s. Voor de Publieke Omroep deed ik de voice-over audiodescriptie voor onder meer Floortje gaat mee, De pompmoord, Kasteelvrouwe Emmy en Kamp van Koningsbrugge. Ook bij Netflix worden producties regelmatig voorzien van audio beeldbeschrijving, daar gaf ik met m’n stem omschrijvingen bij o.a de serie Misfits.

Voice-over opname in eigen studio

Zoals veel collega’s beschik ik over de mogelijkheid om jouw reclame, bedrijfsfilm, animatie explainer of ander inspreek­project op te nemen in mijn eigen thuis­studio. Dat zorgt ervoor dat ik je voice-over snel kan aanleveren, spoedklussen en voice-overs binnen 24 uur zijn dan dus vaak ook geen probleem. Als je dat wilt kun je via Skype met me meeluisteren en live feedback geven / regisseren tijdens de inspreek­sessie.

De files lever ik je vervolgens schoongeknipt via e-mail of Dropbox aan als .wav-bestanden (44khz/24bit), indien gewenst in twee varianten – met Ă©n zonder wat nabewerking (EQ/Limiting). Ik kan natuurlijk ook langskomen om op locatie in te spreken in de studio van jouw keuze.

Neem meteen contact op om jouw project te bespreken.

Antwoorden op een paar veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar een betrouwbare jong klinkende voice-over voor mijn project

Dan zit je hier helemaal goed, hoewel ik als stemacteur met allerlei verschillende tones of voice een voice-over kan inspreken voor jouw webvideo, animatie of reclame wordt ik veel gevraagd om m’n jonge stemgeluid. De jonge mannenstem van de boy-next-door of een voice-over als student zeg maar. Luister fragmenten of de stemdemo op stemartiest.nl en neem contact met me op. Vanuit m’n thuisstudio ga ik dan direct voor je aan de slag.

Als ik mijn commercial of webvideo door jouw stem wil laten inspreken, hoe gaat dat dan in z’n werk?

Het snelste is om meteen even te bellen via m’n website, dan hebben we direct contact en kunnen we de tone of voice voor de specifieke voice-over die je zoekt voor jouw project meteen doorspreken. Vind je bellen onhandig dan kan je me ook bereiken via WhatsApp of natuurlijk via m’n e-mailadres. Omdat ik als stemacteur met thuisstudio professioneel kan opnemen heb je voice-over vaak al binnen 24 uur in je inbox.