Jurjen van Loon in de studio bij Cue Creative

Stemacteur / voice-over met een jong geluid

Jurjen van Loon is een voice-over en stemacteur met een jong en fris stemgeluid. Zijn stem is te horen in diverse tekenfilms, radio en televisie-reclames.

Beschikbaar voor het inspreken van bedrijfsfilms, radioreclame, televisiespots, tekenfilms; mijn stem is overal en altijd inzetbaar om een jonge doelgroep aan te spreken, of deze juist te láten spreken.

Mijn werk als stemartiest

Mijn stemkleur zou je prima kunnen omschrijven als oprecht, vriendelijk, helder, sprekend, zelfverzekerd, naturel, opgewekt, geloofwaardig, eigentijds, jong. Van student tot boy next door, van enthousiaste jongvolwassene tot betrouwbare warme voice-overs: luister en download hieronder enkele stemdemo’s.

Radio- en televisiecommercials

In de afgelopen jaren heb ik veel radio en televisie-commercials ingesproken voor onder meer FBTO, Iglo, Samsung, Google, Vicks Blue, Volkswagen, Gazelle, Apple, Discovery Channel, Microsoft en KPN.

 1. Stemdemo Stemdemo Jurjen van Loon 1:16
 2. HP (Online) Stemdemo Jurjen van Loon 0:43
 3. Jeep Renegade (TVC tag-on) Stemdemo Jurjen van Loon 0:10
 4. Apple Watch 'Maps/Kaarten' (Online) Stemdemo Jurjen van Loon 1:42
 5. Samsung Galaxy S7 (TVC) Stemdemo Jurjen van Loon 0:30
 6. Ster & Cultuur: Yentl en de Boer in Concert 2018 (RC) Stemdemo Jurjen van Loon 0:10
 7. Centraal Beheer Achmea 'Zo' (RC) Stemdemo Jurjen van Loon 0:20
 8. NTR Beeldbank Biostratigrafie (Online kennisbank) Stemdemo Jurjen van Loon 3:33
 9. Wind voor jou (Explainer video) Stemdemo Jurjen van Loon 2:22
 10. Belastingdienst Accountants (Corporate) Stemdemo Jurjen van Loon 1:37

Embed

Copy and paste this code to your site to embed.

Voice-over voor televisieprogramma’s

Als voice-over was ik onder meer te horen in de televisieprogramma’s De Social Club (BNN-VARA) en Bid & Destroy (National Geographic) en ben ik als stationvoice te horen in de promos’ van Nicktoons.

Tekenfilms (nasynchronisatie/stemacteren)

Als stemacteur in tekenfilms leende ik mijn stem aan onder andere Michelangelo in de serie Teenage Mutant Ninja Turtles op Nickelodeon, het speelse takje Knoester in de reeks gelijknamige bioscoopfilms, Johnny in de tekenfilm Johnny Test op Cartoon Network, Yang in Disney’s Yin Yang Yo! en Robbedoes in Robbedoes en Kwabbernoot van Z@pp. In de afgelopen 15 jaar heb ik voor diverse studio’s en televisiezenders talloze hoofd- en bijrollen in tekenfilms van een passend geluid voorzien.

Luisterboeken

Mocht je af en toe eens een luisterboek opzetten, dan is er een kleine kans dat me al eens tegenkomen bent: recent ben ik begonnen met het inspreken van audioboeken. Klik hier meteen door naar mijn voorlezer-profiel bij Storytel voor een overzicht.

 1. Luisterboek 'De wonderjaren van Billy Marvin' van Jason Rekulak Stemdemo Jurjen van Loon 2:27
 2. Luisterboek 'Joyride & andere spannende verhalen 4' van René Appel Stemdemo Jurjen van Loon 2:07
 3. Luisterboek 'Gefeliciteerd, Leonard Peacock' van Matthew Quick Stemdemo Jurjen van Loon 3:12

Embed

Copy and paste this code to your site to embed.

Voice-over opname in eigen studio

Zoals veel collega’s beschik ik over de mogelijkheid om jouw reclame, bedrijfsfilm of ander inspreek­project op te nemen in mijn eigen thuis­studio. Dat zorgt ervoor dat ik je voice-over snel kan aanleveren, spoedklussen en voice-overs binnen 24 uur zijn dan dus vaak ook geen probleem. Als je dat wilt kun je via Skype met me meeluisteren en live feedback geven / regisseren tijdens de inspreek­sessie. De files lever ik je vervolgens schoongeknipt via e-mail of Dropbox aan als .wav-bestanden (44khz/24bit), in twee varianten – met én zonder wat nabewerking (EQ/Limiting). Ik kan natuurlijk ook langskomen om op locatie in te spreken in de studio van jouw keuze. Neem contact op om jouw project te bespreken.